
گوگل میداند شما در چه مکانی بودهاید، فیسبوک از دیدگاههای سیاسی شما آگاه است و آمازون میداند شما چندی پیش چه چیزهایی خریداری نموده اید. و این درست مثل های قابل توجه در زمینه تجاوز به حریم خصوصی کاربران به شمار میرود. جاناتان پارکین (Jonathan Parkyn) نشان میدهد که کاربر باید چه تنظیمات امنیتی را به کار گیرد تا بتواند از حریم خصوصی خود پاسداری نماید.
نفت، طلا یا سنگهای گرانبها را به فراموشی سپارید – در جهان امروز اطلاعات شخصی شما به عنوان یک کالای با ارزش به شمار میرود. برخی از شرکتهای بزرگ موفقیتهای امروز خود را مدیون اطلاعات شخصی کاربران هستند که از راههای گوناگون گردآوری نمودهاند. بیشتر این کاربران هیچ گونه ایدهای در زمینه چگونگی گردآوری اطلاعات شخصی آنها، نوع این اطلاعات و شیوه به کارگیری آنها ندارند.
برای نمونه، گوگل تاریخچه جستجوی کاربران را ذخیره می نماید، آیا میدانستید هر کجا که میروید شما به طور آنلاین توسط شرکت فیسبوک رهگیری میشوید – حتی اگر هیچ حساب کاربری در فیسبوک نداشته باشید. شرکت آمازون از جزییات کارت اعتباری شما که هنوز آن را دریافت نکرده اید آگاه است. ما چنین میپنداریم به احتمال زیاد شما از این موضوع بسیار ناخشنود باشید که برخی از شرکتهای بزرگ و نیز برخی خدمات اطلاعات زیادی درباره شما دارند.
بسیاری از خرده فروشان آنلاین، پلتفورمهای رسانه های اجتماعی و نرمافزارهای شرکتها، اطلاعات کاربران را گردآوری و آنالیز می نمایند – البته ما اغلب این اجازه را به آنها میدهیم که بی هیچ ترسی از خط مشی حفظ حریم خصوصی دست به چنین کاری زنند.
اما چه نوع اطلاعات شخصی مورد توجه این شرکتها است و آنها چه نوع اطلاعاتی را گردآوری میکنند؟ آنها چه بهرهای از این اطلاعات میبرند؟ آیا شما باید در این مورد نگران باشید؟ آیا راهکاری وجود دارد تا بتوان از قرارگیری این اطلاعات در دسترس این شرکتها جلوگیری نمود؟ چه کاری باید انجام داد تا این فرآیند را متوقف کرد؟
آنچه که شما میتوانید انجام دهید
- جلوگیری از شرکت گوگل در زمینه جستجوهایی که توسط شما به صورت آنلاین انجام میگیرد
- در بخش تنظیمات گوشی هوشمند خود گزینه رهگیری مکانی را خاموش نمایید تا شرکت گوگل نتواند شما را رهگیری نماید
- از فرستادن آگهیها و پیامهای تبلیغاتی توسط شرکت فیسبوک و دیگر شرکتها جلوگیری به عمل آورید
- اطلاعات شخصی خود مانند دیدگاههای سیاسی خود را پنهان کنید و آنها را شبکههای اجتماعی به اشتراک نگذارید
آنچه که شرکت گوگل درباره شما میداند
شرکت گوگل امروز چیزی فراتر از یک موتور جستجو عمل میکند، این شرکت تاریخچه جستجوهای آنلاین کاربران و اطلاعاتی درباره دیگر فعالیتهای کاربران در شبکه اینترنت گردآوری میکند و همین موضوع شوند رشد روزافزون این شرکت است. گردآوری و به کارگیری اطلاعات کاربران یک ابزار پرقدرت و نیرومند در زمینه تبلیغات به شمار میرود – این موضوع این توانایی را برای گوگل فراهم میکند تا کاربران ویژهای را برای منظور خاصی هدف قرار دهد – و در قبال خدمات رایگانی که به کاربر ارایه میدهد اطلاعات ارزشمندی به دست میآورد که درآمد هنگفتی را برای آن شرکت به ارمغان خواهد آورد.
در بخش خطمشی حریم خصوصی (www.google.com/policies/privacy) گوگل میگوید: "ما با گردآوری اطلاعات از خدماتی که به کاربران ارایه میدهیم هدف مشخصی را دنبال میکنیم، ما میخواهیم این خدمات را حفظ و ارتقا بخشیم، ما به دنبال پدید آوردن خدمات بهتر و نوینتر هستیم تا بتوانیم از گوگل و کاربرانش پاسداری نماییم." اما این تنها نیمی از داستان است. این شرکت از اطلاعات کاربران خود برای مدلهای تجاری خود بهره میبرد تا بتواند در زمینه تجارت و بازرگانی نقش مهم و بسزایی بازی کند. هر اندازه این شرکت بتواند اطلاعات زیادی از کاربران گردآوری نماید، به همان اندازه میتواند در زمینه هدف تجاری خود دقت به خرج دهد – و به همان اندازه ابزار نیرومندتری در اختیار خواهد داشت.
گوگل تلاش کرده است تا در زمینه حریم خصوصی کاربران تا اندازهای شفافیت به خرج دهد، این شرکت از کاربران خود میخواهد تا با بازدید از این آدرس (https://privacy.google.com) این اطلاعات را کنترل نمایید. اما مشکل اینجا است که این کنترلها دارای تنظیمات زیادی هستند که در صفحات گوناگون وب پراکنده شدهاند. در این بخش، ما به تنظیمات گوگل که مورد نیاز شما است اشاره خواهیم کرد، تا با تغییر دادن آنها از اطلاعات شخصی خود پاسداری نمایید.
حساسیت بالا
جستجو فعالیت شما در وب
به احتمال زیاد شوکه نخواهید شد اگر داستان گردآوری اطلاعات کاربران در زمینه فعالیت و جستجوی آنها در وب را بشنوید. همانگونه که پیشتر نیز گفتیم شرکت گوگل همه جستجوهای کاربران در شبکه اینترنت را ذخیره مینماید، حتی برخی از فعالیتهای کاربران مانند دریافت برخی خدمات که نیاز به حساب کاربری گوگل دارد، را ذخیره مینماید، اگر به این آدرس بروید (https://myactivity.google.com) خواهید دید که آن درست مانند چشمان همیشه بیدار گوگل کار میکند.
فعالیتهای شما در یک خط زمانی به صورت عمودی نشان داده خواهد شد. بسته به این که شما تا چه اندازه از ابزار وابسته به گوگل، و خدمات آن بهره میبرید و یا تجهیزاتی که از آنها سود میجویید تا چه اندازه به گوگل مربوط میشود، مانند جستجو در موتور جستجوی گوگل یا بازدید از صفحات وب با بهره گیری از مرورگر کروم، یا هر مسیری را که در Google Map جستجو میکنید، یا هر کاربرد اندرویدی که مورد استفاده شما قرار میگیرد توسط شرکت گوگل ذخیره میشود و شما لیست آنها را تا یکسال قبل میتوانید ببینید.
به لطف My Activity شما میتوانید دادههای ذخیره شده توسط گوگل را کنترل نمایید. شما میتوانید اسکرولبار (جابجاگر) را از بالا به سوی پایین حرکت دهید تا بتوانید هر کدام از مواردی که نمیخواهید توسط گوگل ذخیره شود را پاک کنید. روی یکی از آیتمها کلیک نموده تا جزییات بیشتری به شما نشان داده شود، سپس روی علامت سه نقطه عمودی در پنجره pop-up کلیک کنید، و از آنجا گزینه Delete را برگزینید، سپس دوباره دکمه Delete را بزنید تا آیتم مورد نظر شما از حافظه گوگل پاک شود.
روش دیگری هم برای پاک کردن این اطلاعات وجود دارد، شما میتوانید گروهی از اطلاعات را همزمان پاک نمایید، برای اینکار روی علامت سه نقطه عمودی در گوشه سمت راست بالا در صفحه اصلی کلیک نموده و "Delete activity by" را برگزینید. در این بخش شما میتوانید یک گستره تاریخی را مشخص کرده و همه اطلاعات مربوط به این گستره زمانی را پاک کنید. با دوبار کلیک کردن روی گزینه Delete این اطلاعات پاک خواهند شد. اگر شما میخواهید از شر همه این اطلاعات خلاص شوید، کافی است گزینه "All time" و "All products" را برگزینید.
برای جلوگیری از رهگیری جستجوهای شما (و دیگر فعالیتهای شما رد صفحات وب) توسط شرکت گوگل به این آدرس روید (www.snipca.com/26032) و اسلایدر آبی رنگ را خاموش نمایید سپس روی گزینه Pause کلیک کنید.
تاریخچه مکانهایی که رفته اید
گوگل مسیری که می پیمایید را در جهان واقعی رهگیری میکند، درست مانند نسخه دیجیتال آن. گوگل زمانی میتواند این کار را انجام دهد که شما وارد حساب کاربری گوگل خود شده باشید و گوشی هوشمند یا تبلت خود را به همراه داشته باشید.
شما میتوانید برای دیدن تاریخچه جاهایی که رفته اید به این آدرس روید (www.google.co.uk/maps/timeline) و در بخش سمت چپ بالای صفحه زمان مورد نظر خود را وارد کنید تا گوگل به شما بگوید در آن تاریخ شما کجا بودهاید.
برای اینکه بتوانید گوگل را از رهگیری شما بازدارید، روی گزینه Pause Location History کلیک کنید، سپس در پنجره Pop-up روی دکمه Pause کلیک کرده تا دیگر گوگل شما را رهگیری نکند. به خاطر داشته باشید با غیرفعال کردن این گزینه روی یکی از تجهیزات الکترونیکی که استفاده میکنید، رهگیری مکان شما با دیگر تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده شما متوقف نخواهد شد، باید این فرآیند را روی همه تجهیزات خود انجام دهید. برای نمونه اگر شما از گوش هوشمند با سیستم عامل اندروید بهره میبرید، باید به Setting رفته گوشی خود رفته و از آنجا گزینه “Security and Location” را برگزینید، سپس "Location tracking" را خاموش نمایید، یا اینکه زبانه "App-level permissions" را برای همه کاربردهای خود غیرفعال کنید.
با غیرفعال کردن Location tracking تاریخچه مکانی پیشین شما که توسط گوگل رهگیری و ذخیره شده، پاک نمیشود. برای پاک کردن این اطلاعات روی آیکون کوچک که شبیه سطل زباله است و در گوشه سمت راست پایین صفحه اصلی قرار دارد کلیک کنید. در پنجرهای که آشکار میگردد، تیک کنار گزینه "I understand and want to delete all location history" را بزنید، سپس روی گزینه Delete Location History کلیک کنید. با این کار شما همه اطلاعات مربوط به تاریخچه جاهایی که رفته اید را پاک میکنید و نه شما و نه گوگل نمیتواند این اطلاعات را بازگرداند.
باید این موضوع را هم به یاد داشته باشید با غیرفعال کردن location history خود، شیوه خدمات دهی گوگل به شما تغییر خواهد کرد. برای نمونه، گوگل نمیتواند برخی سرویس هایی که بر پایه موقعیت شما صورت میپذیرند را به شما ارایه دهد.
حساسیت متوسط
آنچه که مورد توجه شما است
گوگل برای آنکه نگرانی را از کاربران خود دور سازد، لیستی از چیزهایی که شما دوست دارید (و یا دوست ندارید) را فراهم ساخته است، این لیست بر پایه جستجوهای شما در موتور جستجوی گوگل و نیز فعالیت شما در سایت یوتیوب فراهم گشته. گوگل از این لیست برای ساختن یک پروفایل بهره میگیرد که به شرکتها و پیامهای تبلیغاتی این امکان را میدهد تا بر پایه این پروفایل بتوانند شما را هدف قرار دهند، در واقع بر پایه علاقه مندیهای شما پیامهای تبلیغاتی از همان نوع برای شما فرستاده خواهد شد. گوگل ادعا میکند که با این روش پیامهای تبلیغاتی برای شما بسیار سودمند خواهند بود.
برای اینکه بدانید گوگل درباره علاقه مندیهای شما چه میاندیشد، بهتر است نگاهی به این آدرس داشته باشید: https://adssettings.google.com سپس با حساب کاربری گوگل خود وارد سیستم شوید. جابجاگر صفحه را به اندازهای به پایین صفحه بیاورید تا "Topics you like" و "Topics you don’t like" آشکار گردد. شما خواهید دید گوگل تا چه اندازه در این زمینه دقیق عمل کرده است. شما میتوانید با کلیک روی X هر موردی که در نظر دارید، آن مورد را پاک کنید، شما حتی میتوانید به این موارد، چیزهای دیگری در زمینه علاقه مندی یا عدم علاقه مندی خود بیافزایید، برای این کار کافی است روی "+New Topic" کلیک کنید، و آنچه را میخواهید بیافزایید. شما میتوانید به طور کامل از فرستاده شدن پیامهای تبلیغاتی جلوگیری کنید و دیگر هدف تبلیغات نباشید، برای این کار اسلایدر آبی که در سوی راست Ads Personalisation را در حالت خاموش قرار دهید، سپس گزینه Turn Off را بزنید تا فرآیند تکمیل شود.
جنسیت و زادروز شما
درست مانند بسیاری از سایتها و سرویسها، گوگل جزییات حساس و گوناگون – مانند سن و جنسیت – را هنگام ساخت حساب کاربری گوگل از شما خواهد پرسید. چیزی که گوگل را از این نظر با دیگر سایتها یا سرویسها متمایز میسازد، آن است که گوگل این اطلاعات را در اختیار دیگران قرار میدهد، مگر آنکه شما از گوگل بخواهید اطلاعات شما را محفوظ نگاه دارد.
به این آدرس بروید: https://aboutme.google.com و زیر "Gender, date of birth and more" را نگاه کنید. اگر شما کنار هر یک از اطلاعات مربوط به شما آیکون سبز دایرهای شکلی میبینید، این به آن معنا است که این اطلاعات برای دیگران قابل به اشتراکگذاری میباشد و گوگل این اطلاعات را در اختیار شرکتهای تبلیغاتی قرار میدهد – هر کس که به پروفایل گوگل شما نگاهی بیاندازد میتواند این اطلاعات را ببیند.
برای تغییر تنظیمات این بخش روی آیکن دایرهای شکل کلیک کنید و سپس گزینه Private را برگزینید (درست مانند تصویری که در شکل-3 میبینید). پس از آن گوگل اطلاعات جنسیت شما را در بخش "Provide more relevant tailored content you might be interested in, like ads" به کار خواهد برد، مگر آنکه تنظیمات این بخش را نیز تغییر دهید. برای انجام چنین کاری به آدرس https://adssettings.google.com روید و جابجاگر صفحه را به سوی پایین آورید تا "Your profile" آشکار گردد. روی آیکنی که به شکل مداد است و کنار Gender قرار گرفته، کلیک کرده و سپس گزینه "Rather not say" را برگزینید. آگاه باشید که سرویسهای گوگل که مرتبط با جنسیت کاربر میباشد و نیز Google tools با برگزیدن این گزینه از کار خواهند افتاد.
صدای شما
اگر شما از Google Now assistant، یا از هر یک از محصولات Home smart-speaker این شرکت بهره میبرید، این امکان وجود دارد صدای شما در سرورهای غول پیکر گوگل ذخیره شده باشد.
مانند بیشتر دستیاران کنترل شده-آوایی، Google Now و Google Home بر پایه آموزش و دستیابی به همه انواع دادههای شخصی کار میکنند، بنابراین اگر میخواهید گوگل دادههای شخصی شما را به کار نگیرد، بنابراین نیاز دارید تا به سرعت جلوی این فعالیتهای گوگل را بگیرید. با پاک نمودن اطلاعات شخصی خود یا مسدود کردن آنها، این اطلاعات بدون استفاده خواهد بود.
برای بررسی و پاک نمودن داده های آوایی توسط گوگل، به این آدرس بروید: https://myactivity.google.com، سپس در باکس روبروی Search در بالای صفحه کلیک کنید. مطمئن شوید که تیک روبروی "All time" که در پایین "Filter by date" انتخاب شده، خورده باشد، تیک "Voice & Audio" را بزنید و سپس روی آیکن Search کلیک کنید. روی سه نقطه در کادر روبروی Search کلیک نمایید، سپس روی "Delete results" کلیک کرده و سپس Delete را برگزینید تا کار به پایان رسد.
حساسیت کم
تجهیزات شما
درست به مانند ردیابی شما و فعالیتهای شما، گوگل دوست دارد به تجهیزات شما نیز دسترسی داشته باشد، تجهیزاتی که از سرویسهای گوگل بهره میگیرند – نه تنها خدمات اندرویدی بلکه سرویس هایی که توسط کامپیوترهای شخصی، آیفونها و دیگر تجهیزات به کار گرفته میشوند، توسط گوگل رهگیری میشوند. شاید شرکت گوگل روی داده های این بخش سرمایه گذاری کمتری انجام دهد و توجه نسبتا کمتری به تجهیزات شما داشته باشد، اما شاید شما بخواهید تجهییزاتی که چندی است دیگر به کار نمیگیرید را از این سرویسها خارج سازید – برای نمونه، اگر شما گوشی خود را گم کردهاید و اکنون میخواهید از دسترسی به حساب کاربری گوگل شما از راه آن گوشی جلوگیری شود بهتر است راهکار زیر را به کار گیرید.
به آدرس زیر روید: https://myaccount.google.com/privacy و پس از وارد کردن نام کاربری و گذرواژه خود و وارد شدن به مرحله بعد، روی "Device activity & security events" در بخش سمت چپ صفحه کلیک کنید. اکنون روی "Review Devices" کلیک کرده، سپس وسیله ای که مورد نظر شما است را از لیست روبروی خود پاک نمایید، و روی آیکن Remove کلیک کنید.
آنچه که فیسبوک درباره شما میداند
فیسبوک دیدگاه های سیاسی شما را میداند، داده های شخصی شما را به اشتراک میگذارد، فعالیت شما روی دیگر سایتها را زیر نظر دارد
درست مانند گوگل، فیسبوک نیز بیشترین درآمد خود را از راه تبلیغات به دست میآورد. و همچنین درست مانند گوگل، آن از الگوریتمهای رازآلورد رهگیری رفتاری بهره میگیرد تا تبلیغاتی که برای شما به کار میگیرد بر پایه الگوهای رفتاری شما باشد. فرآیند به دست آوردن برخی از این اطلاعات بسیار پیچیده، دشوار و کند است، که با زیر نظر گرفتن رفتار کاربر به دست میآیند. اما بخش بزرگی از این اطلاعات توسط خود کاربران در اختیار شرکت فیسبوک قرار میگیرد.
به یاد داشته باشید هنگامی که عضو فیسبوک میشود بخشی از جزییات و دادههای شخصی خود را در اختیار این شرکت قرار میدهید، و شرکت فیسبوک هر روز بیش از پیش با زیر نظر گرفتن فعالیت روزانه شما، زوایای پنهان شخصیت شما را شناسایی میکند. شرکت فیسبوک حتی زمانی که شما از حساب کاربری فیسبوک خود استفاده نمیکنید، باز هم در حال جاسوسی است و فعالیت شما در دیگر سایتها را زیر نظر دارد.
این موضوع به شرکت فیسبوک این امکان را میدهد تا پروفایل بسیار دقیقی از شما فراهم سازد، که برای فرستادن نوع پیامهای تبلیغاتی برای شما به کار میرود، پستها و پیامهای که صرفا برای شما در نظر گرفتهاند و میتوانند تا اندازه زیادی شما را تحت تاثیر قرار دهند.
در خطمشی مربوط به حفظ حریم خصوصی، (www.snipca.com/26038)، فیسبوک ادعا میکند ما برای انجام چنین کاری دلایل خود را داریم، فیسبوک میگوید: "آن یک احساس بسیار شدید برای پدید آوردن تجارب سرگرم کننده و اعتیادآور برای کاربران است." شاید به نظر جالب باشد، اما اساسا این موضوع روی فضای خرید و فروش تمرکز نموده است. متاسفانه باید به آگاهی شما برسانم برای پاسداری نمودن دادههای شخصی خود نیاز دارید تا تنظیمات زیادی را انجام دهید.
حساسیت بالا
وضعیت تاهل، مذهب و دیدگاه های سیاسی شما ... و چیزهایی از این دست
هنگامی که شما حساب کاربری فیسبوک خود را ایجاد میکنید، فیسبوک شما را ترغیب میکند تا کوهی از دادههای شخصی خود را در اختیار آن قرار دهید، این اطلاعات شامل وضعیت تاهل، مدارس، دانشگاه محل کار پیشین و کنونی شما و دادههایی از این دست را در دسترس آن شرکت قرار دهید – فیسبوک با ترفند ویژهای شما را به این باور میرساند که دادن این اطلاعات به فیسبوک به سود شما است، آنها بر پایه این ادعا که این اطلاعات را برای پیدا کردن دوستان قدیمی شما و نیز یافتن دوستانی در شبکه که از نظر شخصیت و خط فکری مانند شما هستند، به کار میروند، شما را به دادن این اطلاعات ترغیب میکنند. اما تا زمانی که خود شما از فیسبوک نخواهید از این اطلاعات در راستای تبلیغات به کار نگیرد، فیسبوک چنین کاری نخواهد کرد و از این اطلاعات در راستای مقاصد خود سود خواهد جست.
برای جلوگیری از دسترسی فیسبوک به اطلاعات شخصی شما، به این آدرس روید: (www.snipca.com/26040) و در صفحه Ad Preference روی "Your Information" کلیک کنید. با انجام این کار پانلی با عنوان "About you" یا "درباره شما" آشکار میگردد – بسته به تنظیمات مربوط به زبان مرورگر شما یکی از این دو نمایش داده خواهد شد – که در آن جزییات پروفایل شما نشان داده شده است. روی اسلایدبارهای کنار هر گزینهای که نمیخواهید مورد استفاده فیسبوک قرار گیرد کلیک کنید و آن را در حالت خاموش قرار دهید.
اکنون روی زبانه "Your categories" که درست در کنار "About you" قرار دارد کلیک کنید. در این بخش شما جزییات بیشتری از اطلاعات شخصی خود را پیدا خواهید کرد که فیسبوک بر پایه فعالیت شما در فیسبوک و دیگر سایتها گردآوری نموده است و از آنها برای مقاصد خود سود برده. بیشتر این جزییات فنی هستند، برای نمونه در این بخش اطلاعاتی درباره سیستم عامل و تجهیزاتی که شما به کار میبرید گردآوری شده است. اما همچنین شما میتوانید یک سری اطلاعات دیگر را بیابید که میتواند موجب نگرانی شما شوند، این امکان وجود دارد که در این بخش اطلاعاتی درباره تحلیل رفتاری شما، پیکربندی زندگی شما و حتی چکیده ای از باورهای مذهبی و دیدگاههای سیاسی شما توسط فیسبوک قرار داده شده باشد.
این امکان وجود دارد که، برای نمونه، فیسبوک شما را در رده: "والدین دارای فرزند"، "دوستدار آزادیهای سیاسی"، "دارای دوستان نزدیک مهاجر" یا "کسی که مرتب در سفر است" قرار داده باشد. و بر پایه این دست هبندی پیامهای تبلیغاتی برای شما آماده میشود.
شما میتوانید هر کدام از این رده بندیها را با کلیک روی علامت x روی کادر آنها، پاک نمایید. اما برای اینکه به طور کل جلوی فرستاده شدن پیامهای تبلیغاتی را بگیرید باید روی "Ad setting" که درست زیر "Your information" قرار دارد، کلیک کنید. در این بخش شما با سه گزینه برای تنظیم روبرو خواهید شد. روی "Adverts based on your use websites and apps" کلیک نمایید، سپس گزینه Choose Settings رو برگزینید و گزینه Off را انتخاب نمایید. سپس، روی گزینه "Ads on apps and websites off of the Facebook Companies" کلیک کرده و گزینه No را در بخش پایین منو برگزینید. سرانجام، روی گزینه "Adverts with your social actions" کلیک کنید و دوباره از پایین منو گزینه No را برگزینید.
اکنون فیسبوک به دنبال عکسهای ناهنجار شما است
فیسبوک اکنون از شما میخواهد تا تصاویر ناهنجار از خود را در اختیار این شرکت قرار دهید. اندیشه آنها در این میان تا اندازهای پسندیده و خوب است. آنها به دنبال یافتن راهکاری برای ایستادگی دربرابر انتشار عکسها و تصاویر ناهنجاری است که توسط کسانی که زمانی دوست شما بودهاند (به ویژه دوستانی از جنس مخالف) که برای تحقیر شما اقدام به انتشار عکسهای ناخوشایند از شما کردهاند، حتی بارها دیده شده که برخی از کاربران تصاویری از روابط جنسی دیگر کاربران که زمانی در شمار دوستان آنها بودهاند و اکنون اینگونه نیست، در شبکه مجازی قرار دادهاند و شوند شرمساری آنها را فراهم ساختهاند.
فیسبوک آزمایشی را در استرالیا آغاز نموده است که به زودی به انگلستان هم خواهد آمد، فیسبوک از کاربران میخواهد تا تصاویر و عکسهایی که از انتشار آنها توسط دوستان پیشین خود هراس دارید، را برای آن شرکت بفرستید. فیسبوک با برچسب گذاری روی این تصاویر به طور خودکار این عکسها را شناسایی میکند و از پخش شدن آنها در شبکههای اجتماعی جلوگیری میکند.
این فنآوری به اندازه کافی ایمن هست – فنآوری همساز بودن تصاویر، عکسها را با یکدیگر همسنجی میکند، به گونهای که چشم انسان توان انجام چنین کاری را ندارد، این فنآوری همه جزییات را زیر نظر دارد. خود تصویر در آنجا ذخیره نمیشود تنها یک لینک به آن عکس وجود دارد که این فنآوری از آن بهره میگیرد. اما ما شک داریم که بیشتر مردم به فیسبوک اعتماد کنند و چنین عکسهایی را در اختیار فیسبوک قرار دهند.
جزییات داده های شخصی با دیگر وب سایتها و کاربردها به اشتراک گذارده خواهد شد
اگر شما تاکنون از بازیها یا کاربردهای فیسبوک بهره برده باشید، یا اینکه با حساب کاربری و گذرواژه فیسبوک خود وارد یک کاربرد یا سایت شده باشید، ممکن است شما بدون آنکه آگاه باشید به این وبسایت اجازه دادهاید تا دادههای شخصی شما را در اختیار فیسبوک قرار دهد.
به طور باور نکردنی کاربردهای فیسبوک که دوستان شما به کار میگیرند، میتوانند دادههای شخصی شما را در دسترس آنها قرار دهد، حتی اگر خود شما این کاربردها را هیچگاه به کار نبرده باشید.
برای پایان دادن به چنین وضعیتی کافی است روی فلش پایینسوی که در سمت راست آیکون علامت پرسشی در نوار ابزار بالای صفحه فیسبوک قرار دارد، کلیک کرده، و گزینه Settings را برگزینید، سپس در سمت چپ روی Apps کلیک کنید. روی هر سایت و کاربردی که زیر "Logged in with Facebook" قرار دارد، کلیک نموده تا وضعیت هر کدام از این کاربردها و سایتها را ببینید. به طور پیشفرض همه آنها در حالتی قرار داده شدهاند که به فیسبوک اجازه میدهد به دادههای شما دسترسی داشته باشد. در این بخش دادههای شخصی شما شامل شهری که در آن ساکن هستید، مکان کنونی شما، وضعیت ارتباط شما با دیگران، صفحاتی که دوست دارید، و اطلاعاتی از این دست وجود دارد. حتی شاید این اجازه از سوی شما به فیسبوک داده شده تا این اطلاعات را برای دیگران بفرستد و در دسترس دیگر کاربران قرار دهد.
شما میتوانید هر بخش را جداگانه مدیریت کنید، تنها کافی است که تیک آبی آن بخش را برداشته و گزینه Save را بزنید، اما این یک فرآیند پردردسر است و از به اشتراکگذاری آنها به طور کامل جلوگیری نخواهد کرد، برای نمونه سن شما، نام شما و عکس شما در اختیار دیگران قرار خواهد گرفت. شما میتوانید هر کاربردی که نمیخواهید را با کلیک روی علامت X که هنگام قرار گرفتن مکاننما روی آنها آشکار میشود، پاک نمایید، پس از کلیک روی علامتی که نام بردیم، در پنجره Pop up روی Remove کلیک کنید. البته باید با کمال تاسف، به آگاهی شما برسانم با انجام این کار دادههای شخصی شما که توسط این کاربرد گردآوری شده، پاک نخواهد شد – شما نیاز دارید تا با طراحان آن کاربرد مستقیما تماس گیرید و از آنها درخواست کنید که این دادهها را پاک نمایند، برای اینکار باید با حساب کاربری مربوط به آن کاربرد که در پایین صفحه مربوط به لیست مجوزها قرار دارد وارد شده و درخواست خود را عنوان کنید.
اگر شما از هیچکدام از کاربردهایی که در لیست نشان داده شده، سود نمیجویید، شما میتوانید کل پلتفرم کاربرد فیسبوک را غیرفعال کنید. در صفحه تنظیمات مربوط به کاربردها، روی گزینه Edit که زیر "Apps, Websites and Plug-ins" قرار دارد کلیک کنید، سپس کل پلتفرم را غیرفعال کنید. با این کار از دسترسی دوستان خود به دادههای شخصی شما جلوگیری به عمل خواهد آمد.
فعالیت شما در دیگر سایتها
متاسفانه باید به شما هشدار دهم، فیسبوک رد شما را در وبسایتهای دیگر دنبال میکند، حتی اگر شما از حساب کاربری فیسبوک خود خارج شده باشید – و حتی اگر حساب کاربری فیسبوک نداشته باشید باز هم شما را دنبال خواهد کرد. فیسبوک پیامهای تبلیغاتی برای شما آماده میکند و هنگامی که از فروشگاههای آنلاین دیدن میکنید پیاپی این تبلیغات را برای شما میفرستد. آن به طور محرمانه با هر بازدید از هر سایت یک Cookie روی وسیله مورد استفاده شما خواهد ساخت.
یک راه ساده برای جلوگیری از چنین کاری غیرفعال کردن Cookieهای رهگیر فیسبوک را از راه Your Online Choices websites است. این سیستم خواسته شما را برآورده خواهد کرد، صرفنظر از آنکه شما حساب کاربری فیسبوک دارید یا خیر. اگر شما از یک مسدود کننده پیامههای تبلیغاتی بهره میبرید، آن را به طور موقت خاموش نمایید چون این نرمافزارها شوند آن هستند که سایت به درستی کار نکند، پس از خاموش کردن نرمافزار نامبرده به این آدرس روید: www.snipca.com/26044 و سپس سایت را برای cookieهای فعال جستجو کنید. هنگامی که این کار به پایان رسید، جابجاگر صفحه فیسبوک را به پایین آورده، سپس روی فلش پایین سو کلیک کرده و گزینه "Turn off" را برگزینید. شما میتوانید Cookieها از دیگر تبلیغ کنندهها را نیز کنترل کنید، برای نمونه Cookieهای شرکتهای گوگل، آمازون و مایکروسافت را نیز کنترل کنید، برای این کار گزینه "Turn off all companies" را برگزینید تا همه آنها مسدود شوند.
مکان شما
اگر شما از کاربرد فیسبوک روی تبلت یا گوشی همراه خود بهره میبرید، آن میتواند هر حرکت شما را رهگیری کند – حتی هنگامی که شما از آن استفاده نمیکنید. آن میتواند تاریخچهای از مکانهایی که رفتهاید فراهم سازد و آن را در اختیار فیسبوک قرار دهد، با این کار آنها میدانند برنامه شما چگونه است و یا از چه جاهایی ممکن است دیدن کنید.
سادهترین راه برای غیرفعال کردن این بخش و جلوگیری از این کاربرد از رهگیری کردن شما و دسترسی به اطلاعات مکانی شما، آن است که گزینه مربوط به رهگیری مکانی را غیرفعال سازید. روی یک وسیله که از سیستم عامل iOS بهره میبرد، به زبانه Settings روید، از آنجا دوباره زبانه Privacy و سپس زبانه Location Services را بزنید، در صفحهای که باز میشود زبانه Facebook را زده و از گزینهها Never را برگزینید. در تجهیزاتی که از سیستم عامل اندروید بهره میبرند، به گزینه Settings رفته و سپس گزینه "Apps & notifications" و پس از آن "App permissions"، Location را برگزینید، سپس اسلایدبار کنار فیسبوک را غیرفعال کنید.
حساسیت متوسط
علایق شما
یکی دیگر از مواردی که شرکت فیسبوک به آن میپردازد، علایق کاربران است، شاید برای شما جای بسی شگفتی باشد که چرا یک شرکت به دنبال دانستن علایق کاربران خود باشد.
برای اینکه ببینید فیسبوک درباره شما چه میاندیشد بهتر است نگاهی به این آدرس داشته باشید: www.snipca.com/26040 سپس روی "Your interests" کلیک کنید. شما خواهید دید ردههای گوناگونی پدیدار میشود که هر کدام از آنها بخشی از علایق شما را تشکیل میدهند، برای نمونه ممکن است گزینههایی مانند "Shopping and fashion"، "Hobbies and activities" و غیره ممکن است به عنوان علایق شما نشان داده شود. روی هر کدام میتوانید کلیک کنید و اطلاعات مربوط به شما در آن زمینه نشان داده خواهد شد. شما میتوانید مکاننما را روی آنها نگاه دارید تا دلیل فیسبوک برای برگزیدن آن موضوع به عنوان علاقهمندی شما نشان داده شود.
ممکن است فیسبوک به دلیل نصب یک کاربرد ویژه روی تجهیزات خود به این نتیجه رسیده که این موضوع خاص میتواند در رده علاقه مندیهای شما جای داشته باشد. شما میتوانید با کلیک روی علامت X که روی هر کدام از این علایق لیست شده، آن را پاک کنید، علامت X هنگامی اشکار میشود که مکان نما را روی کادر مربوط به آن علاقه مندی نگاه دارید.
آنچه که آمازون درباره ما میداند
هر محصولی که شما جستجو کرده اید، آنچه که شما پسند کردهاید، شماره کارت اعتباری تازه شما
ممکن است شرکت آمازون به اندازه گوگل یا فیسبوک دادههای کاربران را گردآوری نکند (البته تا به امروز این گونه بوده)، اما هنوز این شرکت به گستره پهناوری از دادههای کاربران دسترسی دارد، و این مهم را مدیون مقیاس خاص فعالیتهای آن شرکت است. برخی از تحلیلگران بر این باور هستند که مدل بازرگانی تبلیغات آمازون میتواند به زودی تهدیدی بزرگ برای همآوردهای آن شرکت به شمار آید (www.snipca.com/26045). سرمایه گذاری روی سخت افزارها و فناوریهای نوین دستیار-آوایی، مانند Amazon Echo’s Alexa، به آن معنا است که به زودی آمازون بسیاری از اطلاعات شخصی ما را به دست خواهد آورد.
حساسیت میانی
سبد خرید شما و لیست آرزوهای شما
آمازون بدون انکه شما به او بگویید همه لیست خریدهایی که طی سالهای متمادی انجام داده اید را ذخیره نموده است. اما دانسته های آمازون بسیار ژرفتر از این میشود. آمازون با تحلیل و آنالیز رفتار شما در زمینه خرید طی زمان، در مییابد در چه زمانهایی شما بیشتر دوست دارید به خرید روید، و یا چه آیتمهایی هنگام خرید میتوانند نظر شما را به خود جلب نمایند، و هنگامی که شما به محصولی نیاز دارید با کمال شگفتی خواهید دید که پیامی از سوی شرکت آمازون مبنی بر خرید آن کالا فرستاده شده، برای نمونه، شرکت آمازون با زیر نظر گرفتن شما در مییابد که جوهر چاپگر شما پس از دو ماه به پایان میرسد، بنابراین درست چند روز پیش از به پایان رسیدن جوهر چاپگر شما پیام تبلیغاتی در این زمینه برای شما خواهد فرستاد و به گونهای شما را ترغیب خواهد کرد تا این بار جوهر چاپگر خود را از این شرکت فراهم سازید. در این زمینه شما کار زیادی نمیتوانید انجام دهید، اما تا اندازهای میتوانید شرکت آمازون را محدود سازید تا داده های کمتری از شما به دست آورد.
برای نمونه، شما میتوانید لیست آرزوهای خود را خاموش سازید. برای انجام این کار، وارد سایت آمازون شوید، سپس روی "Your Lists" کلیک کنید و پس از آن "List Settings" که در گوشه سمت راست بالا قرار دارد، را برگزینید، سپس در پنجره ای که گشوده میشود تیک کنار گزینه Remove که کنار هر کدام ازلیستها قرار دارد را بگذارید لیست هایی که مورد نظر شما است و میخواهید آنها را پاک کنید به این روش پاک خواهند شد، پس از آن گزینه Submit را بزنید. این فرآیند به پایان میرسد.
شرکت آمازون همچنین تاریخچه گشت و گذار شما در همه سایتها را رهگیری میکند – نه تنها کالاهایی که خریداری میکنید یا به لیست آرزوهای خود وارد میکنید، بلکه حتی کالاهایی که از نظر گذراندهاید را هم به پروفایل مربوط به شما در پایگاه داد ه های خود میافزاید. دوباره، این موضوع میتواند شوند آزار شما را فراهم سازد، که پیاپی پیامهایی از سوی این سایت برای شما فرستاده شود و پیشنهاد خرید کالاهای گوناگون را به شما میدهد. برای پایان دادن به این موضوع، به این آدرس روید: www.amazon.co.uk/gp/history و به سیستم ورود کنید. روی گزینه "Manage history" در گشوه سمت راست بالای صفحه کلیک کنید، سپس گزینه "Turn|Browsing History on/off" را در حالت خاموش قرار دهید.
چیزی که نباید دباره آن نگرانی به خود راه دهید
شماره کارت اعتباری تازه شما
آیا تاکنون برای شما پیش آمده است تا یک تعویض کارت اعتباری انجام داده باشید، و متوجه شده باشید که شرکت آمازون با توجه به اینکه هنوز خریدی با این کارت اعتباری انجام ندادهاید از جزییات کارت شما آگاه است؟ این موضوع تا اندازه زیادی نگران کننده است، اما آسوده خاطر باشید، آمازون از این دادهها در راستای منفی بهره نخواهد گرفت. در واقع، به لطف سیستمهایی که کمتر شناخته شده اند و مورد استفاده کارتهای اعتباری Visa (Visa Account Updater) و Mastercard (Mastercard Automatic Billing Updater)، که جزییات کارت شما را به روز رسانی میکنند، مانند شماره کارت اعتباری شما و تاریخ انقضای آن، این اطلاعات در دسترس شرکت آمازون قرار گرفته است – گاهی حتی پیش از آنکه کارت توسط پست به دست شما برسد آمازون از جزییات کارت شما آگاه است. جای هیچگونه نگرانی نیست. اما اگر میخواهید به دسترسی آمازون به این داده ها را پایان دهید، کافی است با صادر کننده های این کارتها تماس گیرید و درخواست خود را ارایه دهید.
کدام آیتم ها و ویدئوها را دوست دارید
آمازون میداند که شما به کدام کالاها امتیاز دادهاید، و یا به کمک Amazon Instant Video یا دیگر محصول این شرکت LoveFilm DVD چه ویدئوهایی را تماشا کرده اید. برای دیدن لیست آنها، روی لینک آمازون نام خود که زیر پانل جستجو قرار دارد کلیک کنید، سپس Improve Your Recommendations کلیک نمایید. زیر Edit Your Collection که در سمت چپ صفحه قرار دارد، یکی از گزینه های "Items you’ve purchased" یا "Videos you’ve watched" را برگزینید، سپس لیست را بررسی کنید. شما میتوانید باکس کنار "Don’t use for recommendations" که سمت راست هر آیتم قرار گرفته را تیک بزنید، اما شما نمیتوانید این دادهها را به طور پیوسته پاک نمایید.
شما همچنین میتوانید تبلیغات شخصیسازی شده آمازون که هنگام بازدید شما از دیگر سایتها برای شما نمایش داده میشود را خاموش سازید. برای انجام این کار، به این آدرس روید: www.amazonco.uk/adprefs، و گزینه "Do not Personalise Ads provided by Amazon for this Internet Broweser" را برگزینید، سپس روی Submit کلیک کنید. اگر شما حساب کاربری آمازون ندارید، اما همچنان پیامهای تبلیغاتی آمازون برای شما فرستاده میشود، باید همان فرآیندی که برای فیسبوک انجام دادید را تکرار کنید، یعنی باید به بخش Your Online Choices website بروید، درست همانگونه که برای فیسبوک توضیح دادیم، با این کار Cookieهای مربوط به آمازون را غیرفعال کنید.
حساب کاربری خود را پاک کنید
اگر شما میاندیشید که با یک دستکاری جزیی در تنظیمات حفظ حریم خصوصی در تنظیمات گوگل و فیسبوک نمیتوان کار چندانی از پیش برد، بهترین کار این است که حساب کاربری خود را پاک کنید، اما نخست داده های خود را بارگذاری نمایید. این دقیقا همان چیزی است که شما نیاز دارید.
داده های گوگل خود را بارگذاری نمایید...
نگاهی به آدرس www.snipca.com/26179 داشته باشید در آنجا لیستی از سرویسهای گوگل را خواهید دید، که هر کدام از آنها دارای یک اسلایدبار در سمت راست خود هستند که تیک خورده است. برای بارگذاری همه این دادهها جابجاگر را به سمت پایین صفحه بکشید و سپس روی آیکن Next کلیک کنید (البته هنگامی که تیک برخی از سرویسها را برداشتید). اکنون شما میتوانید قالب فایلها را برگزینید (به احتمال زیاد قالب ZIP بهتر از دیگر قالبها باشد)، و همچنین حجم و اندازهای که میخواهید فایلها در قالبهای شکسته شده ZIP جای گیرند (که به نظر دو گیگابایت منطقی باشد). زیر گزینه "delivery method" شما میتوانید تصمیم گیرید که چگونه این دادهها را دریافت نمایید – با ایمیل، یا به فضای Google Derive، Dropbox یا OneDrive بیافزاید. سرانجام روی "Create archive" کلیک کنید.
...اکنون میتوانید حساب کاربری خود را پاک نمایید
با پاک نمودن حساب کاربری گوگل شما همه سرویس هایی که تا به امروز از گوگل دریافت میکردید را از دست خواهید داد، سرویس هایی مانند، Gmail، درایو و گاهشمار، همچنین هر محتوایی که شما در Google Play از آن بهره میبردید، مانند کاربردها، ویدئوها و موسیقی ها، همه این سرویسها دور از دسترس شما خواهند بود. همه دادههایی که شما در کروم ذخیره نمودهاید پاک خواهد شد. اگر شما احساس میکنید نیازی به این سرویسها و دادهها ندارید کافی است با حساب کاربری خود وارد این آدرس شده: https://myaccount.google.com سپس زیر گزینه "Account preferences" روی "Delete your account or services" کلیک نمایید، سپس میتوانید به طور جداگانه هر کدام از سرویسهایی که نیاز ندارید را برای همیشه پاک کنید (سرویس هایی مانند Gmail، YouTube و دیگر سرویسها)، یا اینکه همه دادههای گوگل را برای همیشه پاک کنید. برای بازگرداندن حساب کاربری خود میتوانید از این آدرس اقدام نمایید: www.snipca.com/26183.
داده های فیسبوک خود را بارگذاری نمایید...
برای اینکه نگاه سریعی به دانسته ها فیسبوک درباره شما، داشته باشید بهتر است به این آدرس روید: www.snipca.com/26181، سپس جابجاگر صفحه را به سمت پایین حرکت دهید. با این کار شما میتوانید دریابید چه نوع از داده های شخصی را میتوانید بارگذاری نمایید – چیزی حدود هفتاد رده از دادهها شخصی خود را خواهید دید که دستهبندی شدهاند. خوشبختانه بیشتر این داده ها، داده های سودمندی هستند که تا هنگامی که وارد حساب کاربری خود نشده اید نمیتوانید آنها را ببینید، داده هایی مانند تبلیغاتی که شما از آنها دیدن کرده اید و آدرس آیپی آنها که در چه سایت هایی شما این تبلیغات را از نظر گذراندهاید.
برای بارگذاری این داده ها، روی فلش پایینسو که در سمت راست صفحه فیسبوک قرار دارد کلیک کنید، روی Settings کلیک نمایید. در پایین صفحه روی "Download a copy" کلیک کرده، سپس دکمه سبز رنگ "Start My Archive" بزنید. هنگامی که گذرواژه خود را وارد کنید، فیسبوک آغاز به بارگذاری داده های شما خواهد کرد. فیسبوک از شما یک ایمیل میخواهد تا هنگامی که بارگذاری داده ها به پایان رسید این موضوع را به آگاهی شما رساند. به دلایل مسایل امنیتی شما تنها چند روز برای انجام این کار فرصت دارید. متاسفانه شما نمیتوانید برای دریافت داده های خود گزینشی عمل کنید، یعنی نمیتوانید آن بخشی که مورد نظر شما است را دریافت کنید، فیسبوک یا همه داده ها را به شما میدهد یا هیچ.
... حساب کاربری فیسبوک خود را پاک کنید
دو راه برای خداحافظی همیشگی از فیسبوک وجود دارد – یکی آنکه گزینه "See you later" را برگزینید، این به آن معنا است که شما به طور موقت حساب کاربری فیسبوک خود را پاک کردهاید و دوم آنکه برای همیشه حساب کاربری خود را ببندید. برای خداحافظی موقت، شما نیاز دارید حساب کاربری خود را غیرفعال کنید. هیچکس نمیتواند TimeLine شما را ببیند، یا حتی شما را جستجو نماید، البته برخی از پیام های شما باقی خواهد ماند. برای انجام این کار باید به Settings بروید، در منوی سمت چپ گزینه General را برگزینید، سپس روی Manage Account کلیک کنید. در باکسی که باز میشود روی "Deactivate your account" کلیک نمایید، سپس گذرواژه خود را وارد کنید. شما هر زمانی که نیاز داشتید میتوانید حساب کاربری خود را فعال سازید.
برای خداحافظی همیشگی از فیسبوک باید حساب کاربری خود را پاک نمایید. برای این کار به این آدرس روید: www.snipca.com/26182 اگر شما تغییر عقیده دادید باید دست بجنبانید و زود دست به کار شوید، و دوباره به حساب کاربری فیسبوک وارد شوید تا از پاک شدن آن جلوگیری کنید. اما اگر این کار را انجام ندادید، هنگام بیرون آمدن از صفحهای که وارد شده بودید، برای همیشه حساب کاربری شما بسته خواهد شد و هیچ بازگشتی وجود نخواهد داشت. فیسبوک میگوید حدود نود و نه روز طول میکشد تا همه پیامها و پستهای شما و هرآنچه با دیگران به اشتراک گذاشته بودید، از روی سیستم پشتیبان فیسبوک پاک شود، پس از آن هیچکس دیگر این پیامها را نخواهد دید.
سقوط ناگهانی iPhone ثابت نمیکند که Apple به طور عمدی تلفنهای
Gfast چیست و آیا ADSL را نجات خواهد داد؟ وقتی موضوع
Apple iMac Pro: بررسی اولیه پس از سالها عدم
این وسیله همانند بیشتر بازیهای کامپیوترهای شخصی توانمند است، و
BENNETT RING مجموعهای ازمانیتورهای۲۷ اینچی که تعادل
به نظر میرسد تقریبا مثل هر سال، Apple امسال هم اعلام کرده آپدیت